Samen met Louise Simaey startte ik mijn stage bij Cloud Innovation op 12 maart. In haar blogpost, A female touch at Cloud Innovation, valt te lezen hoe de eerste dagen verliepen. Ondertussen zijn onze laatste dagen bij Cloud Innovation al ingegaan. Time flies when you’re having fun!

Salesforce is een enorm uitdagend platform, aangezien de mogelijkheden eindeloos zijn. Mijn stagementor, Tom Van Mieghem, nam mij verschillende keren mee naar klanten. Het is ontzettend interessant om te zien dat elk bedrijf een ander verhaal heeft en andere noden kent. Maar Salesforce slaagt er telkens opnieuw in om deze bedrijfsmodellen om te zetten in Salesforce. Door middel van analysemeetings, demonstraties en trainingen zorgt Cloud Innovation er voor dat elk bedrijf correct geïmplementeerd wordt in Salesforce en alle werknemers voorbereid worden om eraan mee te werken. De klant wordt gedurende het volledig implementatieproces ondersteund en begeleid.

Cloud Innovation heeft een zeer open bedrijfscultuur, dit laat toe om met iedereen samen te werken. Projecten worden zelden alleen uitgevoerd en collega’s staan altijd klaar om te helpen indien nodig. Er wordt elke maandag een meeting voorzien met alle collega’s. In deze meeting overloopt iedereen wat ze de week voordien gedaan hebben en wat de planning is voor komende week. Op die manier is het hele team op de hoogte en kan er feedback aangeleverd worden. Niet alleen de sterke samenwerking draagt bij tot een goede sfeer, het zit hem ook in de kleine dingen. De collega’s spreken om de beurt af om op vrijdagochtend ontbijt te voorzien voor iedereen. Omdat Louise en ik dit zo een leuk initiatief vonden, hebben wij ook iets voorzien voor de collega’s, namelijk een dessertbuffet. Omdat het onze laatste dagen zijn bij Cloud Innovation en we hier de kans hebben gekregen om een fantastische stage te doorlopen, zullen we de laatste dag onze collega’s nog eens bedanken met een verrassing! Dit alles draagt bij tot een aangename sfeer onder de collega’s en motiveert de collega’s zeer sterk.

 

 

We hebben de kans gekregen om mee te gaan naar de Salesforce World Tour in Amsterdam, dit is een volledige dag die volledig in het teken staat van Salesforce. Er worden breakout sessies gehouden over de nieuwe features van Salesforce, er wordt eten voorzien, er lopen mascottes rond en iedereen staat klaar om je volledig onder te dompelen in de wereld van Salesforce. Dit was een enorm leuke ervaring om te beleven. Het enthousiasme van de collega’s over Salesforce is volledig overgeslagen op Louise en mij. Dit event is de ideale manier om als bedrijf inspiratie op te doen en de meerwaarde van Salesforce te ontdekken.

Gedurende mijn stage, heb ik vooral de mogelijkheden rond surveys onderzocht. Cloud Innovation wil namelijk klantentevredenheid meten na het beëindigen van een case of tijdens de implementatie van een project aan de hand van een survey. Op die manier krijgen ze inzicht in de manier waarop hun diensten nog kunnen worden verbeterd. Als alles op punt staat, kunnen klanten feedback geven over de aangeboden service van Cloud Innovation. Net zoals bij Salesforce staat de klant centraal bij Cloud Innovation!

Dat de IT-wereld nog een mannenwereld is, is vrij duidelijk. Als vrouwelijke stagiaire was dit echter helemaal geen struikelblok, Cloud Innovation is een open bedrijf dat interesse toont en zeer veel investeert in zijn werknemers. Het was enorm leuk om input te kunnen geven in het bedrijf en om de wereld van Salesforce beter te leren kennen. De toekomstmogelijkheden voor Salesforce zijn enorm en ik zal deze wereld in de gaten blijven houden, ook na mijn stage bij Cloud Innovation. Ik ben zeer dankbaar om in zo een sterk team ervaring te mogen opdoen en de mensen van Cloud Innovation beter te leren kennen.

Indien je nog op zoek bent naar een boeiende en gevarieerde stageplaats, neem zeker contact op met jobs@cloudinnovation.be. You won’t regret it!